Tianne DaniŽlle Woerdman  Ü


14-01-1983     -     04-07-2002

Tianne mail

Kaarsje

Fotoalbum

Gedichten

Hot Spots

Memories

Multimedia

Uitvaart

Tib's Page

Links

Dankwoord

Gastenboek

 
 

 


 
 


 

Herinneringen aan Tianne

Kunstgebittenpinkpopde SchutseSchoolKracht

Februari 2002\

17-02-2002

Het is zondagavond en Tib ligt te puzzelen. Sinds vrijdag heeft ze het nieuwe puzzelblad (Bingo) binnen waar ze op geabonneerd is. Hoe gaat het nu? Meizaam voor ons beiden mag ik wel zeggen. We doen het gewoon uitstekend gezien de omstandigheden. Een dag zit vol ups en downs, en dat schommelt per minuten. Soms lukt het even om alle zorgen te vergeten maar dat duurt slechts een paar minuutjes. Een hoest of een kuch van Tianne gaat bij mij door merg en been. Ik verkramp mezelf wanneer ik haar hoor hoesten. Wat gaat er dan bij haar door het hoofd? Ik denk dat ze het meestal niet eens door heeft dat ze hoest, ze hoest namelijk om de paar minuten......het is voor haar zo gewoon geworden.......
Voor mij niet...........

Gistermiddag had Tianne het moeilijk;
Op een gegeven moment vroeg ze opeens aan me;
Geer, ik ga niet dood hť?
Ik liep dit keer niet weg voor "de confrontatie" en antwoordde verdrietig dat we allemaal doodgaan en dat zij niet oud zal worden, maar..............als je Prednison blijft slikken hou jij het nog een hele tijd vol, voegde ik er angstig aan toe. Bang om haar pijn te doen..........
Tianne nam daarna de 2e slaappil van de dag (s'middags) en verstopte haar gezicht onder de dekens.
S'avonds kreeg Tianne een "Gekke Bui" en belandden we op de schaatsbaan in Nijmegen; IJs -disco!!!
Na ieder rondje hielden rustten we op de bank uit. Tianne genoot enorm en voor haar was het een fysieke test om te kijken of er veel verschil was tussen het skien in Den Haag (december jl) en nu.
En raad eens? Tianne merkte geen nadelig verschil, eerder een voordelige. Vergeleken met het skiŽn moest ze nu veel meer met haar lichaam doen en dat ging prima. Ook viel het hoesten op de ijsbaan ook mee. In Den Haag hield het hoesten gewoon niet op en in Nijmegen heeft ze wel wat gehoest maar niet opvallend. Ik zag dus ook geen achteruitgang m.b.t. haar energie.
Wat in haar longen afspeelt baart me echt zorgen. Ik hoor haar longen met de dag achteruit gaan. Dat klinkt nogal drastisch en toch is het zo. Iedere dag hoor ik dat haar longen het zwaarder hebben, iedere dag weer een rocheltje ERBIJ, kleine rocheltjes maar het worden er steeds meer........
Een paar dagen geleden maakte Tianne een grapje omdat ze zichzelf hoorde piepen, ze zei; ik heb een gat in mijn longen, echt waar!! Ik antwoordde dat ze geen gat had maar dat bij haar de gaatjes juist dicht gaan zitten. Tianne vroeg toen; hoeveel gaatjes heb ik dan nog? Ik antwoordde; Miljarden!!!
Maar ik weet hoe haar longen er ongeveer uit moeten zien. Ik heb vroeger als vakantiewerker in een slachthuis gewerkt, waar ik juist de longen uit de varkens moest snijden, en daar heb ik heel veel beschadigde longen gezien (longontsteking, kanker etc.) Varkens hebben ook zulke ziektes.

Toen het schaatsen was afgelopen, zijn we naar Michael en Sabine gegaan. Het was wel gezellig en we hebben bij Michael voor EUR 20,= wiet gekocht.
Toen we naar huis reden kregen we een lachkick omdat Tianne een leuk zinnetje had bedacht;


Door een stoot,
tegen de grote blote kloot,
is de kloot nu rood............


En dat zei ze dan heel snel..........we kwamen niet meer bij en met tranen van plezier zat ik achter het stuur.
 

 17/2/2002

 

Vandaag woensdag; Tianne had een productieve dag maar toch heeft ze het nog steeds zwaar. Tianne doet haar best om niet te snel slaappillen te nemen. Slaappillen geven haar een rustgevoel meent ze maar ik merk daar weinig van. Eerder het tegenover gestelde. Maar goed, Tianne is de baas!
Tianne heeft vandaag 5 schitterende gedichten geschreven en gisteren heeft ze iets met verf gedaan. Vanmiddag zijn Anneke, Harmen en Aline op bezoek geweest. Helaas voor hen was Tianne op dat moment erg moe en afwezig. Tianne heeft hen 3 euro gegeven voor hun rapporten. Ik was een slechte gastheer want Anneke heeft maar 1 bakkie koffie gekregen. Helemaal vergeten....sorry!
Blub heeft vandaag een voldoende voor haar praktijk gekregen van haar stageplek. Arian moet vandaag het huis van Blub verlaten omdat hij Mimi zonder toestemming daar onderdak verleent. Nu gaan we GTST kijken......en koffie drinken.
Tot gauw!
a

 19/6/2002

 

[right.htm]

Wij zullen haar nooit meer vergeten; Hinco, Bionde, Harmen, Aline, Joshi, Lobke, Abia, Ruben, Jesse, Luca, Jordi, Kartika, Gijsje, Erik, Marian, Mathilde, Nancy, "tietje", Betty "Blup", "Anus" Arian, Frank "Stokkie", Sabrina, Ronald en Melany, DaniŽlle, Frater Ton, Nina, Liane, Michael en Sabina, Mary, Huib, Alex en Karin, Wesley, Kyra, Ma Koen, Roos en Jesse, Mitchell, Ashwin, Ronald, Francis, Yin, Joke, Gerrit, Ilse, Erhard, Paul en Vera, Rob Kooy, Oma Woerdman, Anneke, Opa en Oma, Mama,
Gerard,
Shaffy Ü, Bolle Bob, Stein 

Creative Commons License
Deze site is voor het laatst bijgewerkt op: 20-04-2009 20:55  Gerard van Merwijk.